Радіоринок перенесуть на Петрівку?


Столичний радіо ринок, що на Караваєвих дачах знову опинився у центрі скандалу – міліція провела там масову зачистку, вилучивши в торговців чимало електронної техніки й мобільних.

Як пише "Сегодня", перевірки розпочалися відразу після Євро.

"Міліція приїжджала, як на якісь захоплення, масово й без попереджень. У кожного продавця вимагали сертифікати якості, навіть на зарядні пристрої з Китаю. У деяких павільйонах вилучили всю техніку. Більшість продавців не працювали два тижні, а ті, хто залишилися, закривали лотки, як тільки пізнавали, що прийшла міліція", — розповіли торговці.

У міліції перевірку пояснили наявністю оперативної інформації, що на ринку продають товари "з явними ознаками злочинного походження".

"Під час перевірки встановлені факти реалізації електронної техніки, радіотоварів, мобільних телефонів і аксесуарів до них без документів, що підтверджують їхнє походження. У зв'язку із цим вилучено близько 1000 одиниць електронної техніки й мобільних телефонів на суму майже 700 тисяч гривень. У ході подальшої перевірки встановлено, що деякі з вилучених телефонів значаться краденими в низці кримінальних справ", — повідомили у київській міліції.

Торговці ж кажуть, що крадені телефони їм нібито приносить сама міліція.

"Менти самі приходять і здають техніку. А потім тих же продавців і обвинувачують, мовляв, украли", — сказав один із продавців мобільних.

Оренда найменшого місця на ринку обходиться в 65,70 гривні на день, однак для більшості  торговців — це не гроші. Продавши лише один старий телефон за 3 тисячі гривень, продавці зароблять від 700 до 1,5 тисячі гривень.

"Навіть просто перепродуючи техніку, заробити можна не менше 10 тисяч гривень на місяць", — говорять торговці.

У Київраді не виключають, що за зачисткою на ринку піде його закриття на Караваєвих дачах і поява вже в іншому вигляді і в іншому місці.

"Року три тому обговорювалося питання про перенос радіоринку на ринок "Петрівка", де повинні були побудувати великий критий павільйон для торгівлі радіо- і IТ-товарами. А землю на Кардачах віддати під житлову забудову. Однак цьому проекту перешкодила криза. Зараз прийшов час проект реанімувати. Не виключаю, що вже восени ми можемо до нього повернутися", — сказав депутат Київради Олексій Давиденко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ