Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/50051cc36bb93/
Українська правда
Київ

Вагітній союзниці Аделаджі дали 7,5 років тюрми

17.07.2012  11:05


Ірина Данильченко. Фото cripo.com.ua

Деснянський суд засудив фундаторку ПП "Грант", яке пов'язують із "Посольством Божим" Сандея Аделаджі, Ірину Данильченко до 7,5 років в'язниці.

Данильченко, яка брала гроші в парафіян церкви для інвестицій у будівництво, визнали винною в шахрайстві, пише "Сегодня".

Потерпілі в цілому вклали близько $1 мільйона, але ні грошей, ні права власності на нерухомість так і не одержали.

Інтересу до цієї справи додавав факт, що спочатку по ній проходив як обвинувачуваний пастор Сандей, потім його перевели у свідки.

"Коли Ірину закрили в СИЗО, вона дала показання, що 30% прибутки віддавав Сандею, і саме він дав їй розпорядження створити "Грант". Зізнання є й у писемній формі, і на відео. Тоді він був обвинувачуваним. Потім, коли її випустили на підписку, вона змінила свідчення, і Аделаджу перевели у свідки. Очікувалося, що на останніх засіданнях вона його видасть, але в заключному слові вона нічого із цього приводу не сказала", — розповів адвокат потерпілих від "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук.

"Я була на суді. Данильченко мало говорила, згадувала Аделаджу, але ні в чому його не обвинувачувала. І імен спільників не розкрила. Я вважаю, їй дали малий строк — цілий день зараховували тільки суми, які вона взяла. І наші клопотання із приводу дорозслідування справи суд не розглянув. Там багато чорних плям, зокрема, по Сандею", - сказала одна з потерпілих, Ольга Базова.

Сам Аделаджа запевняє, що до "Гранту", як і до "Кінгз Кепітал" не має жодного стосунку.

Як відомо, на минулому суді Данильченко, яка зараз на 6-му місяці вагітності, зізналася, що в неї є квартири в Києві, про які не знало слідство. І вона навіть уже домовилася з банками, що квартири продасть і поверне гроші потерпілим.

Після цієї заяви жінки прокурор внесла клопотання про зміну запобіжний заходу — на "узяття під варту", і Данильченко відправили в СІЗО.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.