Вагітній союзниці Аделаджі дали 7,5 років тюрми



Ірина Данильченко. Фото cripo.com.ua

Деснянський суд засудив фундаторку ПП "Грант", яке пов'язують із "Посольством Божим" Сандея Аделаджі, Ірину Данильченко до 7,5 років в'язниці.

Данильченко, яка брала гроші в парафіян церкви для інвестицій у будівництво, визнали винною в шахрайстві, пише "Сегодня".

Потерпілі в цілому вклали близько $1 мільйона, але ні грошей, ні права власності на нерухомість так і не одержали.

Інтересу до цієї справи додавав факт, що спочатку по ній проходив як обвинувачуваний пастор Сандей, потім його перевели у свідки.

"Коли Ірину закрили в СИЗО, вона дала показання, що 30% прибутки віддавав Сандею, і саме він дав їй розпорядження створити "Грант". Зізнання є й у писемній формі, і на відео. Тоді він був обвинувачуваним. Потім, коли її випустили на підписку, вона змінила свідчення, і Аделаджу перевели у свідки. Очікувалося, що на останніх засіданнях вона його видасть, але в заключному слові вона нічого із цього приводу не сказала", — розповів адвокат потерпілих від "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук.

"Я була на суді. Данильченко мало говорила, згадувала Аделаджу, але ні в чому його не обвинувачувала. І імен спільників не розкрила. Я вважаю, їй дали малий строк — цілий день зараховували тільки суми, які вона взяла. І наші клопотання із приводу дорозслідування справи суд не розглянув. Там багато чорних плям, зокрема, по Сандею", - сказала одна з потерпілих, Ольга Базова.

Сам Аделаджа запевняє, що до "Гранту", як і до "Кінгз Кепітал" не має жодного стосунку.

Як відомо, на минулому суді Данильченко, яка зараз на 6-му місяці вагітності, зізналася, що в неї є квартири в Києві, про які не знало слідство. І вона навіть уже домовилася з банками, що квартири продасть і поверне гроші потерпілим.

Після цієї заяви жінки прокурор внесла клопотання про зміну запобіжний заходу — на "узяття під варту", і Данильченко відправили в СІЗО.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ