З Майдану виганяють продавців символіки


Київська адміністрація не надає дозвіл торгівцям на продаж національної символіки, української літератури, музики тощо на Майдані Незалежності.

Свої дії влада мотивує "неестетичним виглядом яток та відсутністю конструктивних пропозицій від продавців", повідомила Профспілка працівників незалежної преси.

Продавці звернулись до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням посприяти оформленню відповідних дозвільних документів.

"Продаж національної символіки та українських книжок на Майдані були першою формальною ознакою незалежності України, тому що тільки там можна було дістати ці товари. Спроба "зачистити" цю торгівлю категорично не сприйматиметься киянами", - зазначив Бригинець.

Депутат розповів, що організація підпорядковується Головному управлінню внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення, яке надає дозвіл на сезонну торгівлю терміном на 6 місяців. Але цього дозволу організація не отримала.

Бригинець закликав голову КМДА Олександра Попова надати можливість працівникам якнайшвидше оформити дозвільні документи.

Організація розповсюджувачів української символіки, літератури, музики займає місця на Майдані Незалежності з 1989 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ