Той же конус, тільки з рюшами: у мерії показали, якою буде йолка-2013. ФОТО


У столиці презентували проекти новорічної ялинки, яку встановлять на Майдані Незалежності у 2013 році.

Якою буде ялинка-2013 під час другий етап конкурсу у київській мерії показали дві компанії-фіналістки, повідомляє прес-служба КМДА.

"Так, компанія "Авега" з міста Енергодар запропонувала встановити ялинку конусної форми, завдовжки 36 метрів і вагою 15 тонн. Прикрасити ялинку запропонували традиційним оздобленням, яке виглядатиме однаково естетично і вдень, і вночі", йдеться в повідомленні.

 

Компанія "Люм’єр" з міста Іллічівськ представила проект 36-метрової ялинки вагою 30 тонн. Проте, за задумом спеціалістів компанії, її встановлення не вимагатиме додаткової спецтехніки – монтаж конструкції здійснюватиметься зсередини.

 

Після дискусії комісія прийняла рішення на користь пропозиції Іллічівської компанії "Люм’єр".

"Члени комісії визнали оригінальним вигляд конструкції, який за формою нагадує дерево. Крім того, спеціалісти компанії "Люм’єр" заявили про можливість застосування майже 400 варіантів світлової ілюмінації", відзначили в КМДА.

 

Однак, щоб остаточно вирішити, яка ялинка стане символом Нового 2013 року, комісія направить обидва проекти на експертизу до Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА. Тамтешні фахівці повинні надати висновки щодо дотримання норм безпеки, у тому числі і за умови встановлення конструкції вагою 30 тонн.

Фото з сайту КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ