Вулиця Сагайдачного стане пішохідною


Згідно з проектом нового Генплану Києва, вулицю Сагайдачного і Контрактову площу передбачається зробити єдиної пішохідної зоною.

Про це в прямому ефірі телеканалу "Київ" повідомив заступник голови Подільської районної адміністрації з питань розвитку територій Олександр Королюк, пише газета "Хрещатик".

"Генеральним планом до 2025 року передбачено зробити вулицю Сагайдачного пішохідною. Ця вулиця переходить в Контрактову площу, тут люди зможуть відпочивати", - сказав він.

"Що стосується Контрактової площі, то для багатьох людей слово "реконструкція" звучить, ніби прийдуть будівельники і почнуть все ламати, щось будувати. Тому я б краще використовував слово "благоустрій", - зазначив чиновник.

"Над цим питанням ми працюємо вже більше двох років, в першу чергу - над питанням заміни інженерних мереж: тут і теплотраса, і газ, і водовідвід, і високовольтні лінії, і трамвайні розв'язки. Ми поміняли всі інженерні мережі на Андріївському узвозі, зібрали звідти дощову воду - вона тепер стікає в один колектор якраз під Контрактовою площею. При сильних дощах він не справляється - а це підтоплення підвалів, комунікацій", - підкреслив він.

Королюк також повідомив, що в Подільському районі ведуться роботи і з ремонту асфальтового покриття вулиць. Зокрема, в минулому році був укладений новий асфальт по вулицях Введенській, частково - Ярославській, проспекту Свободи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ