Герега не братиме участі у виборах мера Києва, але мітить вище



Фото Коментарів

Заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега направить подання до Верховної Ради про вибори мера Києва упродовж двох тижнів.

Про це вона сказала на прес-конференції 13 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не буду затягувати з часом і на наступному тижні візьму два-три дні для того, щоб підготувати таке звернення. Ми відправимо його до Верховної Ради для того, щоб парламент на першому пленарному засіданні у вересні вже визначився з датою проведення виборів міського голови", - сказала Герега.

На її думку, вибори міського голови, які відповідно до законодавства мають бути призначені парламентом протягом 60 днів, можуть відбутися наприкінці 2012 або навесні 2013 року.

"Можливо, логічніше було б об'єднати вибори міського голови разом із виборами депутатського корпусу, щоб не витрачати додаткових коштів", - сказала вона.

Герега також додала, що не має наміру балотуватися в мери Києва: "Ні, на посаду міського голови я балотуватися не буду".

Вона відзначила, що до кінця липня прийме рішення про свою участь у виборах до Верховної Ради восени 2012 року.

"До кінця місяця я прийму рішення (про участь у виборах до ВР)", - сказала Герега.

Вона не змогла відповісти, за якою виборчою системою буде балотуватися до парламент.

"Однозначно, це не буде прив'язане до політики", - наголосила секретар Київради.

Герега додала, що у разі позитивного рішення про участь у виборах до парламенту в будь-якому випадку поєднуватиме виконання прямих посадових обов'язків у Київраді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ