Кияни хочуть обрати мера у жовтні


Більшість киян вважає, що вибори київського міського голови доцільно провести в жовтні цього року – одночасно з парламентськими виборами.

Таку ідею підтримують 56,9% мешканців, свідчать результати опитування "Українського демократичного кола" на замовлення Інституту політики.

При цьому 13% дотримуються думки, що вибори треба провести влітку цього року, 8,7% – після 2012 року, а 15,7% опитаних це взагалі байдуже. Не змогли визначитись 5,7%.

Якби вибори Київського міського голови проводились у першій половині липня 2012 року, то перемогу отримав би Віталій Кличко. За нього, згідно з опитуванням, готові проголосувати 43,1% киян (% від тих, хто не відмовився від участі в голосуванні).

За Олександра Попова висловили готовність проголосувати 34,4% виборців, за Олександру Кужель – 6,9%, за Олега Ляшка – 1,6%, за Василя Горбаля – 1,2%. Проголосували б проти всіх 3%. Не змогли визначитись 9,8% опитаних.

Відносна більшість киян (38,8%) вважає, що Кличко має брати участь у виборах мера Києва, а не в парламентських виборах. Водночас, 33,6% опитаних дотримуються думки, що Кличку варто брати участь у виборах до Верховної Ради.

Для 20,2% киян байдуже в яких саме виборах братиме участь Віталій Кличко. Не змогли визначитись 7,4%.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ