Київська дамба простоїть ще півстоліття, - губернатор


Київська дамба простоїть ще півстоліття, - губернатор

Дамба Київської ГЕС укріплена, а термін її експлуатації продовжено на 50 років.

Про це заявив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У минулому році, і ці роботи тривають і в цьому році, дамба (Київської ГЕС) укріплена і термін її експлуатації продовжено на 50 років", - запевнив він журналістів, відповідаючи на питання, в якому стані перебуває Київська ГЕС і її дамба у зв'язку з трагічними подіями, що відбулися в Кримську у Росії.

"Тому не виникає жодної загрози щодо того, що вона (дамба) прослужила відповідний термін і в зв'язку з цим морально застаріла. Проведено дуже великі роботи з укріплення, вона перебуває сьогодні в безпечному стані", - наголосив він.

При цьому Присяжнюк зазначив, що "від повені ніхто не застрахований". Водночас він запевнив, що рівень води постійно контролюється і здійснюється постійний моніторинг та спостереження за погодними умовами, що дозволяє швидко зреагувати на будь-які ситуації.

Як відомо, паводок у ніч на 7 липня затопив 7,2 тисячі житлових будинків у трьох містах (Геленджик, Кримськ, Новоросійськ) і кількох селищах Краснодарського краю Росії. Внаслідок цього були порушені системи енерго-, газо-і водопостачання, автомобільний і залізничний рух. Найбільше постраждав Кримський район.

Кількість жертв повені в Краснодарському краї перевищила 170 осіб.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ