Київська фортеця через суд добиватиметься справедливості від Київради


Національний історико-архітектурний музей "Київська фортеця" звернувся до Окружного адмінсуду Києва з позовом для оскарження рішення Київради про передачу "Музею історичного культурного надбання ПЛАТАР" приміщення у нежитловому будинку на вулиці Старонаводницькій, 2-а.

Про це на прес-конференції 9 липня заявив директор музею В'ячеслав Кулинич, повідомляє УНІАН.

"Це приміщення є баштою № 4 Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця". Одразу, як тільки ми отримали це рішення, ми подали позов до суду, і зараз чекаємо судового рішення", - сказав він.

За його словами, рішення Київради суперечить чинному законодавству України.

Директор музею додав, що, згідно з рішенням, башта передається приватній особі в оренду нібито для створення музею, але, за його інформацією, там можуть з`явитися "масажні" кабінети.

"Ми уже бачили проект одного з художників з реставрації цієї башти – над нею вже з`явилося два поверхи... За такою орендою тягнеться питання землі, і вже стоїть питання про передачу цій приватній особі 1,5 га землі на перетині вулиць Старонаводницької і Кутузова", - зазначив Кулинич.

Як відомо, 26 квітня Київрада передала "Музею історичного культурного надбання ПЛАТАР" приміщення у нежитловому будинку на вулиці Старонаводницькій, 2-а в оренду на 49 років.

Відповідне рішення підтримали 76 депутатів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ