Попову пропонують дешевшу розв'язку для Поштової площі. ФОТО



Фото надані Бригинцем

Експерти та транспортна комісія Київради мають серйозні зауваження до проекту розв'язки, який планують збудувати на Поштовій площі.

Про це заявив депутат Київради Олександр Бригинець.

За його словами, влада обрала для реалізації проект Інституту "Київдормістпроект", натомість навіть не розглянула інші варіанти.

"У той же час до зведення пропонується альтернативний проект – кращий і дешевший – який влада відхиляє через те, що він завадить будівництву готелю", - сказав депутат.

Він додав, що альтернативний проект підтримала комісія Київради з питань транспортної інфраструктури.

 

"Станом на сьогодні, формально затвердженим до реалізації є проект Інституту "Київдормістпроект", який був залучений до проектування через тендер з одним учасником. Для мене дивно, що не розглядаються інші варіанти. Я особисто бачив готовий проект одного з агентств, який має суттєві переваги, але влада на нього не зважає", - висловив здивування Бригинець. 

Він відзначив, що, окрім іншого, альтернативна розв'язка матиме кращу пропускну здатність 16,3 тисячі авто на годину (замість 12,2 тисяч, передбачених у проекті "Київдормістпроекту").

 

"До того ж, вартість розв’язки, що прийнята владою як проект розбудови Поштової площі згідно з довідкою КП "Київавтодор" сягає 611,8 мільйона гривень, що значно перевищує вартість розв’язки біля мосту Патона (280 мільйона гривень). Альтернативна пропозиція, що пропонує транспортну розв’язку з безперервним рухом (тобто без світлофорів) та повним розв’язанням усіх напрямків коштує лише 150 мільйонів гривень", - підсумував Бригинець.

Так виглядатиме розв'язка, яку підтримує влада. Коштуватиме у 4 рази дорожче. Інфографіка Сегодня

"Я далекий від думки, що в нинішньому Києві, якась транспортна розв’язка може бути ідеальною. Але влада просто зобов’язана перед тим, як приймати рішення, влаштувати публічне обговорення цих проектів", - переконаний депутат.

Як повідомлялося раніше, у липні Поштову площу закриють на реконструкцію, у результаті якої буде побудовано розв'язку з тунелем і пішохідними зонами.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ