Фунтика відправили додому з особливою жорстокістю - активіст. Фото



Головне управління екології та охорони природних ресурсів КМДА досі не змогло вирішити питання розміщення кнура Фунтика у зоопарку і відправило його до господаря.

Це випливає з повідомлення прес-служби КМДА.

За її даними, у четвер увечері власник кнура Фунтика – режисер-постановник, заслужений артист України Олег Катков - забрав тварину з вольєру на Хрещатику додому, на ферму.

"Господар просить дати Фунтикові кілька днів відпочити, адже, перебуваючи у період Євро 2012 тривалий час у фан-зоні, він зазнав стресу. Проте вже найближчим часом представники ЗМІ зможуть завітати на гостини до Фунтика. Господар запросив журналістів до себе на ферму та запевнив, що його улюбленцю нічого не загрожує", - сказано у повідомленні.

При цьому у прес-службі зазначили, що головне управління екології та охорони природних ресурсів КМДА "активно займається питанням розміщення символу Євро-2012 – кнура Фунтика у Київському зоопарку".

"На час вирішення питання розміщення Фунтика у столичному зоопарку, Головне управління ветеринарної медицини Києва рекомендувало повернути Фунтика на попереднє місце утримання, оскільки подальше перебування тварини у незвичних, стресових для неї умовах може призвести до погіршення стану її здоров’я", - сказано у повідомленні.

Разом з тим головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський заявив, що Фунтика вивезли з фан-зони "жорстоким чином".

За його словами, "вантажники" одягли тварині на голову металевий барабан пральної машини і силою стали тягнути за хвіст в кузов вантажівки".

"При цьому у Фунтика ротом пішла піна, а тіло покрилося фіолетовими плямами", - повідомляє УІНАН з посиланням на прес-центр "Форуму".

Фото з Facebook Сергія Григор'єва 

Як відомо, у четвер громадські активісти повідомляли, що Головне управління екології та охорони природних ресурсів КМДА саботує прийняття в дар Київським зоопарком символу Євро-2012 – кнура Фунтика.

Раніше київська влада обіцяла помістити Фунтика до столичного зоопарку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ