У забудовника забрали землю під садибою Мурашків



Фото derybanu.net

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Київради про передачу у власність забудовнику земельної ділянки, на якій стоїть садиба родини Мурашків.

Про це сказано у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Суд скасував рішення Київради щодо передачі в оренду та подальший продаж ТОВ "Пантеон-Інвест" земельної ділянки площею 0,47 га вартістю понад 27 млн грн на провулку Михайлівському в Шевченківському районі Києва.

На цій земельній ділянці знаходиться об’єкт культурної спадщини - житлова садиба родини Мурашків, а сама ділянка розташована у Центральному історичному ареалі в межах державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та входить в ансамбль Софійського собору, що внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У свою чергу голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець вважає, що КМДА не знає, що робити з повернутими у власність міста будинками Садиби Мурашка, тому хоче доручити це питання Шевченківській райдержадміністрації.

Депутат розповів, що до порядку денного найближчої сесії Київради внесений проект рішення, в якому зазначено, що Шевченківська райдержадміністрація повинна внести пропозиції щодо подальшого використання будинків на вул. Мала Житомирська, 12-А, 12- Б, 14-А, 14-Б.

"… Київська влада намагається передати будинки до сфери управління Шевченківської РДА. А потім, коли райдержадміністрація прийме неприйнятне рішення щодо використання цих будинків, КМДА зразу залишиться "ні причому", - зазначив Бригинець.

Депутат вважає, що ці будинки мають бути в муніципальній власності, належати всій громаді Києва, а не окремому району.

Як відомо, будинки та земельну ділянку у 2007-му році приватизувала компанія "Пантеон-Інвест".

Торік Господарський суд Києва повернув будинки у комунальну власність, натомість землю лишив у приватній.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ