У центрі Києва заборонено мітингувати аж до дня народження Януковича


Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення будь-яких акцій і мітингів у центрі Києва з 4 по 9 липня.

Про це учасникам мітингу біля Українського дому повідомили представники відділу державної виконавчої служби Шевченківського райуправління юстиції у Києві.

Вони зачитали судове рішення про заборону мирних зборів біля Українського дому:

"Обмежити право на мирні зібрання шляхом заборони громадянину Торуба Вадиму Миколайовичу та іншим суб'єктам, які реалізують права на мирні зібрання, проведення заходів з 4 по 9 липня 2012 року біля будівель Верховної Ради, Адміністрації президента, Кабміну, центру ділового та культурного співробітництва "Український дім" та Європейській площі", - йдеться у вимозі держвиконавчої служби.

Як повідомляють Українські новини з посиланням на джерело у міськадміністрації, відповідне рішення суд прийняв 3 липня о 19:45.

"Було кілька акцій, які перетиналися за різними територіями: і біля Генпрокуратури, і біля посольства США, і біля "Українського дому", і біля Кабміну й Адміністрації Президента. По всьому центру, загалом. Вони перетиналися між собою за часом проведення... По цих територіях проведення будь-яких акцій з 4 по 9 липня заборонено відповідно до рішення Окружного адмінсуду Києва", - сказав співрозмовник.

"У зв'язку із проведенням охоронних заходів і наявністю інформації про можливі порушення громадського порядку, які можуть нести реальну загрозу правам і свободам інших громадян, Київська міська адміністрація змушена була звернутися в суд", - додав він.

Співрозмовник уточнив, що заборонено в тому числі акції протесту проти прийняття закону про мовну політику.

Як відомо, 9 липня День народження Віктора Януковича. У  2012 році йому має виповниться 62 роки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ