До охорони багажу у "Борисполі" залучали "Беркут". Не допомогло


Міліція "Борисполя" шукає власників коштовностей, які були виявлені у підозрюваних у крадіжках багажу.

Як відомо, тиждень тому були затримані 3 вантажника і співробітник внутрішньої безпеки аеропорту, які, за даними міліції, довгий час обкрадали валізи.

Зараз, як пише газета Сегодня, один з фігурантів перебуває під вартою, троє випущені під заставу.

Міліція шукає ошуканих пасажирів, щоб повернути вкрадені в "Борисполі" речі.

Серед вкраденого - золоті ланцюжки, хрестики, кілька десятків кілець, дорогі запонки, кулончики і браслети, близько 30 наручних годинників, фотоапарати, окуляри і навіть парфуми.

Міліція буде перевіряти і потенційних господарів, щоб вони не виявилися шахраями.

"Будемо ставити різні запитання, щоб не віддати цінності в чужі руки. Як мінімум людина повинна бути пасажиром рейса", - розповів начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович.

"Якщо людина не зможе довести, що речі її, або господар взагалі не знайдеться, речі через суд передадуть у фонд держави", - додав він.

У свою чергу пасажири розповідають, що інколи знаходили свої речі на порталах, що торгують секонд-хендом.

"Знайомі британці, які працюють в Києві, знаходили свої речі, що зникли з багажу, на порталах, які торгують уживаним. При спробі повернути отримували відповідь: "Хочете повернути - платіть, на сайті вказана ціна", - пише киянка Світлана.

"У мене просто розпатрали валізу, виламавши замок. Пропала біжутерія. Але, з іншого боку, я знаю, що це не тільки проблема Києва, в дуже багатьох іноземних аеропортах крадуть і гірше", - пише киянка Анна.

У "Борисполі" заявили, що з липня 2011 року, щоб уникнути крадіжок, до контролю над вантаженням багажу, вантажів в багажному відсіку літака залучили і "Беркут".

Жукович порадив пасажирам, щоб уникнути крадіжок, упаковувати багаж "спеціальною плівкою".

"Якщо людина не може знайти свої речі, варто бігти спочатку не в міліцію, а до офісу розшуку багажу, що знаходиться в аеропорту. У "Борисполі" такі є в залі "Приліт" в терміналах B і F. При цьому для оформлення документів на неприбуття багажу при собі необхідно мати квиток, відривний талон багажної бірки та паспорт", - сказав він.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ