У міліції кажуть, що іноземці потрапляли у пригоди через спиртне


Більшість неприємних випадків сталася з іноземцями під час Євро-2012 внаслідок вживання великої кількості спиртних напоїв.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби київської ДАІ.

За її даними, за цей період за участю іноземців у Києві сталося 16 ДТП. 5 – з їх вини.

Травмованих не було. Працівниками ДАІ виявлено 4 випадки керування транспортом у стані сп’яніння іноземними громадянами.

У міліції також зазначають, що в період з 8 червня по 2 липня 2012 року до органів внутрішніх справ столиці від іноземних громадян надійшло 87 заяв та повідомлень про вчинення відносно них різного роду протиправних дій.

Здебільшого мова йшла про втрату особистого майна. Хоча мали місце й крадіжки та пограбування іноземців. Об’єктами злочинних посягань були речі, документи та гроші.

За цей час було розкрито 17 кишенькових крадіжок. Затримано 16 злодіїв, у тому числі групу з трьох осіб. Половина затриманих – мешканці інших регіонів України, друга половина – мешканці Києва. Порушено 16 кримінальних справ.

Крім того, "на гарячому" було затримано двох громадян Бразилії, які за допомогою спеціального обладнання, знімали конфіденційну банківську інформацію, виготовляли дублікати банківських карток та намагалися за їх допомогою заволодіти грошами власників оригіналів.

Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ч.2 ст.200 Кримінального кодексу України. Встановлено, що підозрювані приїхали до Києва спеціально на час Євро.

У ДАІ також зазначили, що щоденно для забезпечення охорони громадського порядку в центральній частині Києва, поблизу фан-кемпінгу на Трухановому острові та офіційних об’єктах Євро-2012 залучалося від 3 до 7,2 тисяч працівників Київського гарнізону міліції, військовослужбовців внутрішніх військ МВС та приданих сил з інших регіонів України.

"Про те, що в Україні, й зокрема у Києві, працівники міліції забезпечили не тільки належну охорону громадського порядку, а й на високому рівні допомагали іноземним вболівальникам на місці вирішувати їх питання, зауважили, навіть іноземні засоби масової інформації. Не виправдалися й сподівання критиканів на, так званий, мовний бар’єр. З цим питанням міліція також успішно впоралася", - йдеться у повідомленні.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ