На Сошенка зносять старі будинки разом з художніми майстернями


У вівторок у Києві сталася спроба "рейдерського захоплення" художніх майстерень у будівлі по вулиці Сошенка, 33.

Про це заявляють активісти ВК "Наступ".

За їхніми словами, вони разом із місцевими жителями чинять спротив новому будівництву, однак інвестор залучив для оборони будівельного майданчика охоронців та погрожує фізичною розправою всім, хто йому заважатиме.

"Керівництво Національної спілки художників дозволило забудовнику зносити старі будинки, запевняючи, що на їхньому місці буде збудовано новий житловий масив, а в ньому відведене місце для нових художніх майстерень. Однак, як виявилось згодом, ці заяви – брехня", - йдеться у повідомленні.


За словами голови ВК "Наступ" Секели, активісти організації звернулися до Київської адміністрації із запитом про дозвільні документи на облаштування на даній території нового будівництва.

"Нас запевнили, що жодного дозволу на зведення по вул. Сошенка, 33 нового житлового будинку ніхто не видавав. Забудовник діє незаконно, не маючи на це ніякого права", - сказав він.


"А тим часом, сьогодні вранці невідомий інвестор посилив охорону вже зведеного на Лісовій галявині будівельного майданчика та почав активно звозити сюди будівельну техніку", - додав Секела.


Активісти нагадують, що декілька днів тому на Лісовій галявині рейдери без жодного дозволу знесли розташовані поруч художні майстерні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ