Художників з Андріївського обкладають новими поборами


Художникам з Андріївського узвозу нав'язують нові правила торгівлі, і вони побоюються, що їх просто виживуть.

Про це пише газета Сегодня.

"Досі ми за оренду місця платили в Подільську РДА. У мене виходило 300 грн на квартал, і ще 300 грн на рік. Нещодавно було створено якийсь орган самоорганізації населення під керівництвом президента Асоціації арт-галерей України Віктора Хаматова. Ми нібито повинні підписати договори, згідно з якими будемо платити цьому органу... "Благодійні внески" - 1200 грн на рік за кожні 1,5 кв. м. Куди будуть витрачати гроші, не зрозуміло", - розповів один з художників.

За їхніми словами, їх зобов'язують оформити документи, як приватних підприємців.

"Але які з нас ПП? Ми можемо місяцями не заробляти ні копійки. Але тих, хто не підпише договір, погрожують вигнати з допомогою міліції", - кажуть майстри.

У неділю на Андріївському провели збори і вирішили направити листи керівництву міста, щоб воно розібралося в ситуації.

Керівник "Вуличного комітету "Андріївський узвіз" Віктор Хаматов запевняє, що хвилюватися не варто.

"…Розпорядженням КМДА було затверджено новий порядок заходів на узвозі. Раніше торгували, як і де хотіли. Тепер напрацьовано положення про проведення на Андріївському постійно діючої виставки-ярмарки. Був створений "Вуличний комітет "Андріївський узвіз", я обраний керівником. Нам доручена організація виставки-ярмарку за підтримки КМДА і РДА", - сказав він.

"Художники обговорюють, як їм залишитися творчими людьми, і в той же час мати право продавати свої роботи без правил і обмежень. Але це суперечить законодавству. І їм необхідно вибрати форму легалізації права продажу. Орган самоорганізації населення - це орган КМДА, це не чиясь кишеня. Будемо звітувати перед КМДА, перед КРУ, податковою і перед усіма учасниками виставки-ярмарку", - додав Хаматов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ