У Києві планують відкрити Музей екранних мистецтв


У Києві може з’явитися Національний музей екранних мистецтв. Відповідне звернення Національної Спілки кінематографістів підтримала постійна комісія Київради з питань культури та туризму.

Про це повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

"У Києві небагато музеїв взагалі, а серед тих, що є – найбільше тих, які присвячені певним людям або ж художні, і виникнення кожного оригінального музею треба вітати. Тому наша комісія беззаперечно підтримала ідею Спілки щодо створення музею екранних мистецтв",- прокоментував депутат.

Депутат зазначив, що згаданий музей повинен мати загальнонаціональний статус, тому комісія прийняла рішення звернутися до Кабміну з проханням сприяти створенню такого музею.

На думку Спілки, це має бути сучасний аудіовізуальний музей, головні експозиційні зали якого повинні бути площею не менше 500 м², з великою кількістю моніторів, екранів, з яких звучала б музика.

У ньому обов’язково мають бути реквізити, які використовуватись у відомих фільмах, костюми, навіть деякі власні речі артистів. Це має бути своєрідний "світ кіно", щоб відвідувачі приходячи до музею потрапляли в певне дійство.

 Як зазначив присутній на засіданні член Спілки кінематографістів, ще у 2004 році планувалося, що такий музей увійде до комплексу "Мистецький арсенал". Але як виявилося все залишилось лише в планах/

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ