Мерія покарала тих, хто погано косить


У зв’язку з настанням спеки з метою недопущення виникнення пожеж у столиці у Києві підсилили контроль за своєчасним покосом трави.

Порушників взялися притягувати до адміністративної відповідальності, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, за несвоєчасний покос трави інспектори з благоустрою внесли 753 приписи та склали 151 адмінпротокол. Лише за минулий тиждень на порушників благоустрою складено 20 протоколів та внесено 71 припис.

У мерії наголосили, що балансоутримувачі зобов’язані слідкувати за належним станом зелених насаджень на закріпленій території. Зокрема, ліквідовувати аварійні та сухостійні дерева та вчасно викошувати і прибирати траву.

"Щоденно інспектори з благоустрою вносять приписи та складають протоколи про адміністративні правопорушення. Так, несвоєчасний покіс трави та її прибирання тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 360 до 1360 гривень) та на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень)", йдеться в повідомленні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ