Киян запитають, яким вони бачать логотип Києва


У центрі столиці проведуть соціологічне опитування киян та гостей міста щодо вибору найкращого логотипу Києва.

28, 29 та 30 червня з 13.00 до 17.00 громадян питимуть біля виходу зі станції метро "Театральна", повідомляє прес-служба КМДА.

"Саме дні проведення футбольного чемпіонату – найвдаліший час для того, аби опитати велику кількість людей. Офіційна фан-зона зараз є центром тяжіння для киян, мешканців інших міст та іноземних громадян. Таким чином, ми зможемо залучити до участі дійсно широкий загал", – пояснив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Відвідувачі офіційної фан-зони та пересічні кияни мають змогу обрати один із 10 варіантів логотипу міста, що вийшли до другого етапу конкурсу. Кожен респондент може обирати той, що йому найбільш подобається.

Залучити до участі в опитуванні планується не менше 10 тисяч осіб з усіх районів міста. Якщо до закінчення чемпіонату з футболу Євро-2012 дослідникам не вдасться опитати вказану кількість респондентів, анкетування будуть подовжені у районах столиці.

"Опитування проводить КП "Столиця" за власні кошти. Представники ЗМІ можуть спостерігати за ходом опитування, а також взяти у ньому участь", відзначили в КМДА.

Як відомо, конкурс "Логотип та стиль міста Києва" було розпочато у жовтні 2011 року. На першому етапі конкурсу на адресу КМДА надійшло 130 робіт.

Професійне журі, до складу якого увійшли дизайнери та викладачі київських навчальних закладів, відібрало з них 10 зображень.

Після доопрацювання авторами, вказані 10 логотипів вийшли у другий тур, який розпочався 6 лютого 2012 року.

Роботи було розміщено на окремій сторінці, де за них мали змогу проголосувати всі охочі авторизовані користувачі соціальних мереж та надіслати СМС за лого, який сподобався.

Водночас, варто відзначити, що не всі охочі змогли взяти участь в конкурсі. Так само, як журі чомусь не звернуло уваги на кращі роботи.

Однак за три епати логотип Києва станом на 27 червня так і не вибрали. Мерія пообіцяла, що його визначать після опитування киян. 

Разом з тим у Києві вже вибрали альтернативний логотип міста.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ