Київські депутати не захотіли допомогти дітям: зажали халявні квитки



Лише 10 зі 120 столичних депутатів Київради, які отримали безкоштовні квитки на Євро за півмільйона гривень, пожертвували їх на допомогу.

Спілка "Українська громада Києва" організувала благодійний аукціон з продажу квитків з метою зібрати кошти для лікарні "Охматдит".

На аукціон, який відбувся 27 червня, віддали по одному квитку лише 4 депутати (4 квитки продали за понад 50 тисяч гривень).

Ще 6 депутатів перерахували на рахунок лікарні номінальну вартість квитків.

Як повідомила "Українській правді. Київ" куратор проекту Людмила Байло, з проханням допомогти лікарні до кожного депутата зверталися з окремим листом.

"До кожного депутата особисто зверталися з окремим зверненням. Занесли в скриньки у Київраді. Крім того, 43 депутати, чиї телефони ми дізналися, я особисто обдзвонила", - сказала Байло.

Вона додала, що "декілька депутатів, які балотуються у Київраду чи у парламент, яких ми бачимо на білбордах, пообіцяли, що вони перерахують на школи чи лікарні у їх районах".

"Дехто просто вислуховував, обіцяв передзвонити, а тоді просто не брав слухавку. Дехто кричав, що він непрацюючий пенсіонер і кидав трубку", - сказала Байло.

Фото Олексія Давиденка

Водночас вона наголосила, що акція ще не закінчена і висловила сподівання, що ще хтось захоче допомогти: "Акція не закінчилася – ще залишилося три дні. Ми думаємо, що і за допомогою ЗМІ, зокрема, ми підштовхнемо депутатів зробити добру справу".

Як повідомлялося раніше, кожен зі 120 столичних депутатів отримав по два квитки на матчі Євро (один на фінал) загальною вартістю 500 тисяч гривень.

Водночас рішенням Кабміну було скорочено фінансування на будівництво дитячої лікарні "Охматдит". Понад двісті мільйонів чиновники вирішили витратити на проведення футбольного чемпіонату.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ