Бригинець хоче забрати шматок землі в Університету Богомольця


Комісія Київради з питань культури хоче забрати землю в Університету імені Богомольця.

Про це заявив голова комісії Олександр Бригинець.

За його словами, на адресу комісії надійшло звернення Нацмузею медицини (вул. Б. Хмельницького, 37)  з проханням віддати їм землю.

З'ясувалося, що музей упродовж 5 років не може домогтися реєстрації свого права на користування землею, на якій знаходиться будівля музею.

"У 2007 році на підставі рішення Господарського суду та наказу Мінздоров’я будівлю Музею медицини мали передати з балансу Національного університету ім. Богомольця на баланс Національного музею медицини. Але при відповідній передачі будівлі на баланс Музею не була передана земельна ділянка. Університет, в свою чергу, досі не надає нотаріально завірену згоду про припинення права користування відповідною земельною ділянкою", - розповів Бригинець.

Депутат наголосив, що невирішеність приналежності земельної ділянки Національному музею медицини ставить під загрозу існування будівлі Анатомічного театру, що споруджена у 1853 році за проектом відомого київського архітектора О. В. Беретті.

Голова комісії висловив сподівання, що члени комісії підтримають прохання Музею і заклад зможе стабільно працювати, в тому числі, утримуючи історичну споруду в належному стані.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ