Як провести 4 вихідні: трипільське коло, Елтон Джон чи смачні вареники



Фото eltonclub.ne

Попереду – найдовші літні вихідні. Українці відпочиватиму цілих 4 дні, тож треба провести їх гідно: побувати на природі, долучитися до мистецтва чи зробити добру справу.

До слова, у місті і на Київщині пройде чимало цікавих заходів.

Так, 28 червня, у день Конституції, окрім офіційної частини, на столичних мешканців чекає концерт "День Конституції України. Вітаємо по-європейськи!". Він розпочнеться о 18.30 на Майдані Незалежності.

29 червня о 18.30 на Золотих воротах відбудеться вечір Хорватії в Україні "Dan Hrvatske".

На Андріївському узвозі 29-30 червня відбудеться міжнародний мистецький фестиваль. У заході візьмуть участь провідні рок-музиканти столиці та закордонні артисти, серед яких: Сергій Підкаура ("The Вйо"), "Asia Tengri", "ILLARIA", "GrozovSka Band", "Vexlarsky Orсhestra", "Shopping Hour", "QARPA" та інші.

30 червня о 20.00 у фан-зоні на Хрещатику відбудеться благодійний концерт Елтона Джона та Queen. Вхід до київської фан-зони цього дня буде безкоштовним.

Фото www.fashiontime.ru

У Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогів" 30 червня – 1 липня відбудеться "Свято українських страв".

Смачне гуляння розпочнеться о 12.00 і триватиме до 17.00 на "Співочому полі" музею.

У програмі свята – у першу чергу традиційні страви: близько 10 видів борщу, 15 видів вареників  з різноманітною начинкою, млинці, гречаники – "кобещаники", деруни з грибами, сиром, м’ясом, різні види печені, картопля фарширована м’ясом тощо.

фото loveandcoock.blox.ua

Крім того, на святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України. 

А на гостей гуляння чекають різноманітні конкурси: "Хто перший з’їсть борщ",  "Хто швидше зліпить вареник", "Хто перший з’їсть вареники", "Відібрати потрібний набір овочів для борщу і їх нарізати" тощо.

У Ржищеві, що на Київщині, з 28 червня по 1 липня пройде етнофест "Трипільське  коло".

Фото lana-svitankova.livejournal.com

Програма буде насиченою і різноманітною – дві сцени, більше 30 творчих майданчиків на 17 га фестивального простору, чисте повітря та енергетика Радості, Краси та Творчості, повідомляють організатори.

Так, 28 червня з 18.00 до 24.00 на малій сцені виступлять Жан Марк Леклерк, групи "Деруни", "ТаРута" та інші, а з 20.00 до 22.00 проходитиме передача "Двірники".

Фото lana-svitankova.livejournal.com

29 червня з 18.00 до 23.00 з великої сцени гостей розважатимуть Carrantuohill, Osimira, Illiria, Kozak system, AtmAsfera, з 23.00 до 24.00 відкриття фестивалю – шоу-програма "Парад стихій".

30 червня з 18.00 до 24.00 на великій сцені виступлять Веремій, Фолькнери, Лаура и Крістіна Марті, ДрімбаДаДзіґа, Йорий Клоц, Тартак, Мед Хедс.

29 червня о 19.00 у Центрі візуальної культури (вул. Костянтинівська, 26, кінотеатр "Жовтень") відкриється виставка Мірона Цовніра "Окраїна", яка триватиме до 27 липня.

 

"Уперше відвідавши свою історичну батьківщину Україну влітку 2011 року, відомий німецький фотограф Мірон Цовнір почав роботу над новим циклом фотографій. Рівно через рік, коли увага всієї Європи прикута до України й Польщі, Цовнір представляє виставку фотографій з Києва, Лодзі, Москви й Варшави під назвою "Окраїна", повідомляють організатори.

Час роботи: вівторок – неділя, з 12.00 до 21.00.

30 червня у "Парку Київська Русь" пройде конкурс краси і таланту "Міс Київська Русь-2012".

"Кращі дівчата України зберуться в Новому Древньому Києві, щоб показати себе у всій красі, проявити свою активність, цілеспрямованість, життєрадісність та показати глядачам свої таланти", повідомляють організатори.

 

Крім того, гостей Парку очікує шоу-програма від Театру "Парк Київська Русь" та кінного театру. Завершить шоу краси і таланту яскрава нічна програма – незабутнє вогняне шоу та святковий феєрверк.

Парк відкритий для відвідувачів з 10.00, працюють середньовічні тир, конюшня, костюмерна, майстер-класи народних ремесел, ярмарок майстрів.

1 липня на Контрактовій площі пройде яскрава літня акція – благодійний кульковий флешмоб.

Запустити в небо яскраві кульки і мильні бульки з запрошують усіх охочих допомогти зібрати кошти для діток Чорнобильського онкоцентру.

Час продажу кульок і мильних бульбашок – с 15.00 до 16.30. Час запуску – о 16.30, по команді.

Фото  give-a-smile.livejournal.com 

Вартість кульки – 20 гривень.

Крім того, на усіх учасників чекає фотосесія від професійного фотографа на Андріївському узвозі, ярмарок хендмейд речей, майстер-класи та інші сюрпризи.

Місце зустрічі – Контрактова площа, скверик біля пам'ятника Сагайдачному (біля фонтана).

Акція триватиме з 11.00 до 18.00.

Якщо ви хочете поділися іншими цікавими подіями у Києві - пишіть нам на адресу ukrpravda.kyiv@gmail.com, і ми обов’язково про них розкажемо.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ