Київ таки знову залізе у борги


Київська міська державна адміністрація випустить цінні папери на 3,5 мільярда гривень згідно з рішенням Київради від 24 травня.

Як повідомляє прес-служба мерії, КМДА має здійснити внутрішню позику в обсязі 3,5 мільярда гривень терміном на 3 роки з річною процентною ставкою не більше 15,25%.

Згідно з проспектом емісії цінних паперів, дані кошти будуть залучені шляхом випуску облігацій серій В, С, D, E та F. Їхнє розміщення буде проходити на фондових біржах "Перспектива" (Дніпропетровськ) і ПФТС (Київ). Андерайтером випуску є ПАТ "Державний експортно-імпортний банк" (Укрексімбанк, Київ).

"Погашення облігацій буде проходити упродовж трьох днів з моменту закінчення їх обігу. Залучені кошти будуть спрямовані на розвиток транспортної та житлової інфраструктури та інші соціально значимі програми, а також на погашення єврооблігацій, випущених у 2007 році у сумі $250 мільйонів", відзначили у прес-службі.

У Головному управлінні фінансів зазначили, що залежно від результатів розміщення на внутрішньому ринку, паралельно з цим відпрацьовуються варіанти диверсифікації джерел за рахунок зовнішніх запозичень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ