Київрада перевірить, як збирали підписи за референдум Попова


Секретаріат Київради розпочав перевірку підписів, зібраних ініціативними групами на підтримку проведення першого київського референдуму.

Як повідомляє прес-служба КМДА, 26 червня "секретар Київради Галина Герега особисто завірила достовірність підписних листів першої ініціативної групи, скріпивши їх підписом та печаткою".

"На процедуру перевірки підписів прибули представники секретаріату міськради, представники 61 ініціативної групи, які займалися збором підписів, журналісти, члени громадських організацій столиці", йдеться в повідомленні.

Герега також повідомила, що, згідно з розпорядженням київського міського голови, перевірку документів здійснюватимуть начальник відділу з питань місцевого самоврядування Київради Олексію Мужилко і керуючий справами Київради Микола Колесник.

За її словами, перевірка документів ініціативних груп має закінчитися до 3 липня включно.

Як відомо, у травні розпочався збір підписів за міський референдум. У Попова повідомили, що ініційований ним референдум оплачують кияни з власної ініціативи. Мовляв, громадські групи киян та просто активні кияни своїм котом встановлюють намети, друкують рекламу для білбордів і роздають друковану продукцію про референдум з фотографіями Попова.

Водночас, кияни, які працюють в наметах кажуть зовсім протилежне: вони наймані працівники, наймали їх від Попова, а за свою роботу вони отримують зарплату. Крім того, агітатори – в основному пенсіонери і студенти – отримали вказівку на додаткових бланках записувати імена і контакти людей, які не будуть підтримувати Попова на наступних виборах мера Києва. 

Згодом мерії повідомили, що у Києві зібрали достатню кількість підписів для проведення референдуму.

Попов а також заступник голови ЦВК Андрій Магера переконані, що референдум доцільно провести разом з виборами до ВР 28 жовтня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ