Київський ліс дерибанили за допомогою підставних осіб з Дніпропетровська


Підставні особи з Дніпропетровська за 200 гривень отримали по 15 соток лісу столиці.

Про це пише журналіст Ірина Федорів у блозі на Українській правді.

За її словами, журналісти пообіцяли встановлювати осіб, на яких Коцюбинська селищна рада незаконно оформила ділянки в Біличанському лісі, де під забудову було роздано близько 100 гектарів лісу.

"Список власників був оприлюднений в останньому блозі Наталки Соколенко. Більшість осіб встановлюється за допомогою інтернету. Ми їх постійно оновлюємо. Так було знайдено Олександра Оржеха з Дніпропетровська – асистента кафедри Національної металургійної академії. Він розповів редакції, що з ним сталося кілька років тому", пише Федорів.

За словами Оржеха, за 200 гривень він дозволив зробити копію ідентифікаційного коду.

"Ідеш по вулиці, до тебе підходять і запитують, чи не хочеш заробити 150-200 гривень, якщо даси скопіювати ідентифікаційний код. Заходиш в офіс, тебе ведуть до нотаріуса, ти ставиш підпис. Отримав гроші і пішов собі. Вже потім дізнався, що до чого. Викликали до прокуратури. Їм розповів те ж саме, що і вам", - сказав Оржех.

У списку він впізнав і свого друга – Олександра Онищенка.

"Друзів "розселили" через паркан на вулиці Травневій (у списку вони під номером 52 та 54). За словами Оржеха, вони в той день ходили удвох здавати копії ідентифікаційних кодів. Охочих заробити по 200 гривень було чимало", йдеться в блозі.

"За 200 гривень людина через свою необачність позбулася законного права отримати земельну ділянку, а хтось вклав 200 гривень і заробив на купівлі-продажу 15 соток лісу в столиці. Цей випадок не є поодиноким. Виявлені нами станом на зараз підставні особи – мешканці Дніпропетровської області", пише Федорів.

Були і люди, які документів не давали і про те, що їм нібито виділяли якісь ділянки нічого не чули. 

"Десь два місяці тому до нас приходив дільничний. І я вже теж знаю про цю історію. Я не знаю, як так вийшло. Може, в руки комусь потрапила копія мого паспорту. Мені за гроші не пропонували дати свій ідентифікаційний код", - розповіла дніпропетровчанка Каріна Габрелян, яка стала власником 10 соток столичного лісу.

Ще одна жертва земельної афери з Дніпропетровська повідомила, що документів нікому не давала, грошей не отримувала, а нині потерпає від дзвінків.

"Я в курсі цієї історії завдяки слідчим, які мені часто телефонували і розпитували. Я тоді була студенткою, працювала неофіційно, часто змінювала роботу і надавала різним роботодавцям копії своїх документів. Але я ніде свій підпис не ставила і нічого не отримувала. Я хочу щоб це все швидше закінчилось і не хочу, щоб мене турбували", - сказала дівчина, яка побажала не називатися. 

Перелік громадян, яких Коцюбинська селищна рада своїми незаконними рішеннями позбавила права отримати безкоштовно землю там, де держава це дозволяє, можна прочитати тут.

Рішення про виділення цих ділянок суд в апеляційній інстанції визнав незаконними і скасував.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ