На Шулявці замість секонду "прописалась" шаурма


Демонтаж секонд-хенду на Шулявці столична влада піднесла, як велику перемогу над незаконно встановленими МАФами, однак пройшло трохи більше двох місяців, як кіоски з'явилися знову.

Два ларьки, в одному з яких продають шаурму й навіть обладнаний літній майданчик зі столиками, установили просто під Шулявським мостом біля порожнього корпуса "Більшовика", пише "Комсомольська правда в Україні".

Торгівля там іде повним ходом – місце багатолюдне, поруч зупинка й підземний перехід.

Виходить, або бізнесменів демонтаж їхніх кіосків не лякає, або міські влада сама дозволила встановлення кіосків.

До слова, торговці нічого не бояться.

"Який демонтаж? У нас усе законно. От документи є", - сказав продавець, киваючи на ксерокопії папірців, що висять усередині, але ознайомитися з ними не дав.

Фото Kp.ua 

В управлінні з контролю за благоустроєм, як демонтують незаконні кіоски, підтвердили, що продавці шаурми на Шулявці дійсно мають необхідні документи, видані Головним управлінням торгівлі.

"Взагалі-то зараз нові МАФи, які з'являються в Києві, відразу демонтують, тому що на їхнє встановлення діє мораторій. Хоча власники кіосків на Шулявці могли одержати дозвіл, якщо в них були необхідні документи на ці місця ще до мораторію", - розповіли в Асоціації власників малого бізнесу й МАФів.

Однак у столичній прокуратурі сказали, що кіоски під Шулявским шляхопроводом, напевно, встановлені незаконно.

"Дана ділянка найбільше страждає від стихійних лих: пожеж і підтоплень. І будь-яка торгівля там заборонена. Саме через це і були демонтовані намети секонд-хенда. Та й розв'язку там збиралися ремонтувати…", - сказав заступник начальника управління прокуратури Києва В'ячеслав Мармиш.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ