Банкову пікетували велосипедисти. ВІДЕО


26 червня група київських велосипедистів пікетувала адміністрацію президента. 

Учасники акції передали владі петицію з вимогою прибрати "перешкоди для розвитку велосипедного руху в Україні", повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Від президента та уряду велосипедисти вимагають ініціювати розробку державної програми розвитку велотранспорту, а також внести зміни до Правил дорожнього руху.

"Нормативні документи, згідно з якими має розвиватися велорух в Україні, застарілі та недосконалі, і тому дуже сильно стримують розвиток велоруху", - стверджують велосипедисти.

 

"Одним із прикладів недосконалості, але далеко не єдиним, є те, що Державні будівельні норми передбачають тільки один тип велосипедної інфраструктури – велодоріжку, через що на більшості українських вулиць неможливо облаштувати проїзд велосипедистів. Правила дорожнього руху фактично криміналізують велосипедиста, змушуючи його рухатися тільки велодоріжкою, навіть якщо нею неможливо проїхати", - прокоментувала координаторка Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

"Велотранспорт вирішує транспортні проблеми у містах, є екологічною альтернативою автомобілям. Чим більше велосипедних поїздок здійснюють люди – тим вища безпека дорожнього руху. Велосипед – цивілізаційний вибір багатьох громадян Європи та Америки, його розвиток є пріоритетом розвитку міст та громад", - йдеться у петиції.

Після передачі петиції в адміністрацію президента учасники акції проїхали колоною навколо урядового кварталу.

Відео Skrypin Production, для УП

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ