Проти Аделаджі можуть порушити ще одну справу


Пастора Сандея Аделажу можуть обвинуватити ще в одному злочині. Днями взяли під варту одну з фігуранток справи ПП "Грант", пов'язаного із церквою "Посольство Боже", Ірину  Данильченко, пише "Сегодня".

За словами адвокатів, вона може дати показання проти Аделаджі.

Поки ж пастор обвинувачується тільки в справі фінансової піраміди "Кінгз Кепітал".

За версією слідства,  Данильченко брала гроші в парафіян церкви "Посольство Боже" для інвестицій у будівництво. Потерпілі в цілому вклали близько $1 мільйона, але ні грошей, ні права власності на нерухомість так і не одержали.

"Коли почалося слідство по "Гранту", Ірину закрили в СІЗО. Вона там дала показання, що 30% прибутки вона віддавала Сандею, і саме він дав їй вказівку створити "Грант". Зізнання є і в письмовій формі, і на відео", — розповів адвокат постраждалих від "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук.

За його словами, тоді Сандей проходив у справі в статусі обвинувачуваного, його навіть затримав УБОЗ, але потім чомусь відпустив.

"А коли Ірині змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд, на досудовому слідстві вона дала нові показання, мовляв, я обмовила Сандея, він гарна людина й ні до чого не причетний. Видно, з нею хтось попрацював. Пастора відразу ж перевели в статус свідка. Він дотепер у цьому статусі", — сказав Боднарук.

Зараз же ситуація знову змінилася. За словами Бондарука, на минулому суді Данильченко, яка, до речі, на 6-му місяці вагітності, зізналася, що в неї є квартири в Києві, про які не знало слідство.

"І вона навіть уже домовилася з банками, що квартири продасть і поверне гроші потерпілим. Після заяви жінки прокурор внесла клопотання про зміну запобіжний заходу — на "взяття під варту". Тепер Ірина говорить, що розповість про Сандея всю правду: де гроші, квартири, хто в кого брав. Дуже велика ймовірність, що після цього прокуратура на абсолютно законних підставах буде клопотати, щоб зробити із Сандея-свідка — підсудного і по цій справі", — сказав адвокат.

Але сам Аделаджа запевняє, що до "Гранту" не має ніякого стосунку і по "Кінгз Кепітал" його оббрехали.

Як відомо, за висунутими обвинуваченнями Сандею може загрожувати до 12 років в'язниці.  

Парафіяни ж продовжують захищати свого пастора, мовляв, Ірину змусили оббрехати Сандея.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ