Як провести вихідні: "Країна мрій", екстрим чи народне Євро?



Фото xutir-savky.com.ua

Втомилися від роботи у цю жахливу спеку? Мрієте про природу, вечори, які пахнуть квітами, і запальні танці. Саме для вас ці вихідні готують чимало цікавих подій.

22 червня на Співочому полі стартував етнофестиваль "Країна мрій". 23 червня фест продовжиться і подарує глядачам купу цікавинок: від танців і співів до літературних читань, кобзарського слему та ярмарки народних майстрів.

Початок заходів об 11.00. вартість квитків 50 гривень.

Детальніше про програму читайте тут.

До слова, "ліниві" можуть подивитися фестиваль online.

На Андріївському узвозі 23 та 24 червня відбудеться футбольне свято "Народне Євро".

Фото rost.net.ua

Крім того, 23 та 24 червня у Національному музеї архітектури та побуту Пирогів відзначать День різьбяра та майстра плетіння.

Як повідомляє сайт музею, на святі широко будуть представлені плетені з лози меблі та корзини, солом’яні брилі та прикраси, браслети і ґердани з бісеру, а також дерев’яний посуд, ложки, форми для випічки, кухонні дошки, шкатулки та мініатюрна дерев’яна скульптура. На усіх гостей чекатиме низка інших розваг.

У парку "Київська русь", що в селі Копачів на Київщині, 23-24 червня пройдуть змагання з середньовічного футболу та з історичного фехтування.

"Гості Парку зможуть не лише спостерігати за дійствами у виконанні акторів театру Парку, вони самі зможуть узяти участь у цікавих змаганнях з середньовічного футболу. Збірна команда відвідувачів проти збірної команди жителів Древнього Києва", - повідомляють організатори.

 

Крім того, 24 червня на відвідувачів парку чекає також Міжнародний турнір з історичного фехтування "Витязь Київського Дитинця".

Також гостей розважатимуть кінними прогулянками, майстер-класами з народних ремесел та володіння середньовічною зброєю, середньовічною кухнею та костюмерною тощо.

Вартість квитків до 13.00 для дорослих –  40 гривень, пенсіонерів – 20 гривень, після 13.00 – 60 і 30 гривень відповідно. Вхід для школярів безкоштовний.

23 червня о 15.00 на Оболонській набережній влаштують святкування з нагоди давнього слов'янського свята Купала.

Фото nmnapu.org.ua

Як повідомляють організатори, у програмі дійства хороводи, майстер-класи, плетіння вінків, купальські ігри та забави тощо.

Вхід вільний.

23 червня в Екстрим-парку, що знаходиться на території парку Дружби народів об 11.30 розпочнеться спортивно-музичний фестиваль екстремальних видів спорту "Free Games".

Фото x-people.in.ua

 Урочисте відкриття фестивалю та двох нових майданчиків альтернативних видів спорту відбудеться о 12.30.

Упродовж дня усі охочі зможуть не лише познайомитися з найактуальнішими альтернативними видами спорту, які існують у столиці, а й спробувати свій хист у різноманітних екстремальних майстер-класах.

Зокрема на відвідувачів фесту чекають: показові виступи з роликового спорту та на лінійній канатній дорозі, вінч-парк, а також відкриті чемпіонати Києва з нетрадиційних видів спорту: армреслінгу, перетягування канату, гирьового спорту, дартсу, стрітболу,  кільцевій канатній дорозі, памп-треку, стріт-воркауту, біг-джампінгу, фрірангу, болдерінгу, слеклайну, скімборду, міні-футболу, флорболу та з пляжного волейболу.

Крім того, з 16.00 глядачі та учасники свята зможуть побачити батл- брейкерів, біт-боксерів, реперів хіп-хоперів та діджеїв. Також у музичній програмі візьмуть участь молодіжні гурти.

Крім того, у столиці ще триває урбанфест I Love Kyiv та фестиваль сучасної скульптури у Ботсаду імені Гришка.

Для тих, хто вже зовсім не може перенести спеку і весь тиждень мріяв про Дніпро – чимало компаній пропонують водні прогулянки. В оренду модна взяти човен, байдарку чи навіть цілу яхту, пише портал "В городе".

Фото bajdarka.com.ua

У Парку Дружби народів можна поплавати на човні за 10 гривень з людини, каяку (одномісна байдарка) за 20-150 гривень за годину з людини.

У Гідропарку можна орендувати навіть теплохід (від 700 до 1700 гривен з компанії), п’ятимісну яхту (1200 гривен за годину).

На річковому вокзалі на Поштовій площі, 3 теплохід обійдеться від 1 до 3 тисяч гривень з компанії,  яхта – від 200 до 4,5 тисячі гривень, катери за 600-3,5 тисячі гривень, скутери за 995 гривень за годину.

У Голосіївському парку, що на проспекті Голосіївському, 87, можна покататися на човні на каскаді з чотирьох озер. Вартість залежить від кількості людей  у човні – від 35 до 50 гривень.

Фото rent-flot.kiev.ua

А ті, кому ще не набрид футбол, і хто мріє провести вечори вихідних за переглядом матчів, можуть зробити це не перед телевізором чи у пабі, а на природі.

Як пише портал The Village, у Києві є кілька альтернативних "фан-зон", де можна подивитися футбол на великому екрані.

Зокрема, на Співочому полі є можливість поспостерігати за футболом на екрані 15 на 6 м. До того ж безкоштовно.

У Зеленому театрі, що на Парковій дорозі, 2, також безкоштовно транслюють матчі.

Якщо ви хочете поділися іншими цікавими подіями у Києві - пишіть нам на адресу ukrpravda.kyiv@gmail.com, і ми обов’язково про них розкажемо.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ