Кияни під час Євро заробляють на квитках, сувенірах та екскурсіях



Окремим фанам були цікаві екскурсії містом. Цим скористалися кияни, які знають історію та володіють англійською. Фото momentextractor.livejournal.com

Не лише великі компанії, а й прості столичні мешканці знайшли спосіб заробити під час Євро-2012.

Про це повідомляє ТСН.

Так, Іван з Києва зайнявся продажем квитків на футбольні матчі на стадіоні "Олімпійський". Схема була проста: спочатку чоловік офіційно купив квитки на сайті UEFA, а потім продавав їх охочим побачити футбольне свято на власні очі з невеликою "накруткою".

Проте Іван каже, що робив це не заради заробітку, а заради футболу: "Дуже хотілося потрапити на футбол, проте відвідати абсолютно всі матчі для мене було надто дорого. Тому вирішив трохи заробити на квитках: продав їх із деякою "накруткою", і в результаті чотири квитки отримав безкоштовно".

Охочих піти на матчі було багато, тож можна було заробити на квитках. Фото momentextractor.livejournal.com

Звичайно, багато хто займався таким бізнесом і з метою наживи. Зіткнутися з "конкурентами" довелося й Іванові.

"У мене були квитки другої категорії, продавав їх в середньому по тисячі гривень. Знаю, що інші просили більше тисячі гривень за квитки третьої категорії. У перші ж дні, коли я вивісив оголошення про продаж квитків, мене атакували дзвінками перекупщики, які пропонували забрати одразу всі квитки, давши по 200-300 гривень "зверху" за кожен із них", – поділився досвідом "бізнесмен".

Не склало зусиль влаштуватися прибиральником у столичну фан-зону. В цьому переконалися журналісти ТСН.

Фото з Facebook Анни Пархоменко

Так, один із них влаштувався у клінінгову компанію, яка набирала людей для прибирання київської фан-зони. Бажаючих приймали одразу: без документів, навичок і досвіду роботи – без жодних вимог.

Щоправда, за таку благородну справу, як підтримання чистоти і порядку в фан-зоні, пропонували скромну оплату – 10 гривень за годину. Тож за зміну збагатитися вдалося на 140 гривень.

Декому вдалося здати квартири за гарну ціну і збагатися на Євро таким чином.

Однак експерти з питань нерухомості одностайно запевняють: сподівання орендодавців не справдилися – і туристів було не так багато, як очікувалося, і власні апетити довелося дещо стримати.

"Під час Євро ми не відчули суттєвого збільшення потоку тих, хто бажав би орендувати житло в містах, де проходили матчі. Більша частина потоку пішла через напівдержавні структури та організовані канали. Тому кардинальних змін на ринку не було", – розповів директор одного з агентств нерухомості Олег Жук.

Як з'ясувалося, непоганий спосіб заробити на Євро – продаж сувенірів із символікою чемпіонату та іншої футбольної атрибутики.

Ті, хто пропонує вболівальникам таку продукцію офіційно за день можуть заробити близько 10 тисяч гривень, ті, що торгують неофіційно – трохи менше.

Фани гарно купують сувеніри з євросимволікою: кепки, шапки, шарфи, футболки. Фото okrest.livejournal.com

За словами продавців, покупці особливо не зважають на ціни на Євро-сувеніри. Також охочі (правда, тільки повнолітні) могли спробувати себе в якості стюарта на Олімпійському стадіоні, заробивши за один матч від 120 гривень.

Однак, кажуть, що робота ця непроста.

"Хтось намагається палити на стадіоні, хтось примудряється пронести дудки та алкоголь, що суворо заборонено… І вболівальників доводиться заспокоювати, а вони на довгоочікуваному футбольному святі – не хочуть стримувати ані бажання, ані емоції. Тож працювати буває складно", – зазначила стюарт Світлана.

Фото youreporter.ru

Деякі кияни влаштовували екскурсії для іноземців українською столицею. Єдине, що було потрібно для такого "підробітку" – знання міста та англійської мови. Щоправда, дехто робив це безкоштовно – задля задоволення та звичайного спілкування з іноземними гостями.

Так, киянка Ірина проводила для іноземців піші прогулянки Києвом за 300 гривень. За її словами, для іноземців це не так вже й дорого, а дехто навіть пригощав потім обідом або вечерею.

"Найбільше всіх вражають звичні для нас Києво-Печерська Лавра, Софіївський та Михайлівський собори. Дехто закохувався після прогулянки у вечірній Київ. Задоволення купа! Аби не певні фінансові проблеми та втрата роботи нещодавно, робила б це безкоштовно. Але довелося викручуватися", – розповіла дівчина.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ