Попов визнав, що з київських лікарів просто знущаються



Фото Ліги

Умови, у яких сьогодні працюють у Києві лікарі та медсестри, – це знущання зі статусу медиків та поважного медичного фаху.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов.

Після візиту у кілька медзакладів, він висловив невдоволення стосовно невідповідності звітів чиновників реальному стану справ у лікарнях .

"Умови, у яких нині працюють наші лікарі та медсестри – це знущання зі статусу медиків. Тож, на першому етапі реформи ми маємо створити достойні умови праці сімейним лікарям та лікарям загальної практики", - відразу взявся обіцяти чиновник.

Він додав, що не терпітиме показових звітів, які приховують проблеми.

"Нам не потрібні "Потьомкінські села". Проблеми потрібно вирішувати, а не замовчувати", – наголосив Попов.

За його словами, головні завдання майбутніх змін у медичній галузі – підвищення якості столичної медицини та пошук моделі стимулювання лікарів.

"Кадровий дефіцит дійсно є в місті і, передусім, у первинній ланці. Але лікарі приїдуть до медзакладів, якщо тут їх чекатиме хороша зарплатня, комфортні умови, надійний соціальний захист та цікаві перспективи. Усе це складає престижність професії", - сказав Попов.

Він пообіцяв, що у медичних закладах Дарницького та Дніпровського районів найближчим часом проведуть реформу медичної галузі.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ