Велосипедисти проти велодоріжки на Трухановому


Велосипедисти виступають проти будівництва велодоріжки на Трухановому острові.

Велодоріжка у цій рекреаційній зоні – не тільки зайве витрачання бюджетних коштів, а й перешкода для велосипедистів, повідомили в Асоціації велосипедистів Києва.

"Труханів острів – пішохідна зона, про що свідчать дорожні знаки на в’їздах на острів. Відповідно, машини тут мають право рухатися не швидше 20 км/год. Це безпечна швидкість для спільного руху всіх учасників дорожнього руху: і для пішоходів, і для велосипедистів. Тому спільний рух у рекреаційних зонах – раціональне рішення і для користувачів дороги, і для міського бюджету", - відзначають велосипедисти.

Вони додають: окрім того, що на таких ділянках велодоріжки взагалі не потрібні, вони ще й змусить велосипедистів порушувати Правила дорожнього руху, адже вони не поміщатимуться на ній, будуть змушені їхати дорогою та, відповідно, порушувати ПДР.
 
"На Трухановому традиційно їздить дуже багато велосипедистів, і однієї велодоріжки навіть шириною 4 метри для них буде недостатньо. По-друге, по велодоріжці будуть рухатися пішоходи, адже на острові немає пішохідного тротуару, тож, згідно з ПДР, пішоходи муситимуть іти по велодоріжці. В обох випадках  велосипедисти будуть виїжджати на дорогу – і відповідно, порушувати ПДР", - пояснила координаторка АВК Ірина Бондаренко.
 
Велосипедисти вимагають від проектантів дослухатися до їхніх вимог і зробити веломаршрут на Трухановому острові зручним, безпечним і комфортним: встановити ліхтарі уздовж маршруту та забезпечити реальне обмеження швидкості автомобілів до встановленого ліміту 20 км/год. Асфальт на маршруті уже був відремонтований перед приїздом шведів.
 
Як відомо, проектування п’яти веломаршрутів у Києві провадить фірма "Білтек", яка виграла тендер улітку 2011. Замовником проектних робіт по веломаршрутах є КП "Київдорсервіс". Проектні роботи розпочали у травні 2012.

Більше про велодоріжки у Києві читайте тут

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ