Мерія: торгувати символами Євро може лише Герега і ще одна компанія



Фото з сайту Сегодня

Компаніями, які придбали право виготовляти і реалізовувати сувеніри з символікою Євро-2012, є дві компанії – "Адідас" і "Епіцентр".

Про це заявив заступник начальника Головного управління з питань підготовки Євро-2012 в Києві Арсен Попель, повідомляє прес-служба КМДА.

"УЄФА є власником турніру, тож товари з символікою чемпіонату зареєстровані як об’єкти прав інтелектуальної власності і порушення цих прав є прямим порушенням закону. В Україні сувенірну продукцію офіційно виготовляє і продає компанія "Адідас" – це сумки, м’ячі, одяг, різні аксесуари. Крім того, низка українських компаній купили в УЄФА право брендувати власну продукцію. Як, зокрема, мережа будівельних гіпермаркетів "Експоцентр", – сказав Попель.

При цьому, за його словами, УЄФА не забороняє продаж сувенірів у Києві, головне правило – щоб вони не викликали прямих асоціацій з Євротурніром.

Крім того, УЄФА встановила обмеження щодо продажу сувенірних товарів на території фан-зони.

Це продукція, яка не ознакована символікою Євро-2012, але при цьому може продаватися у фан-зоні згідно угоди.

"Є ще одна категорія сувенірів. Приймаюче місто Київ отримало право виготовлення і розповсюдження власної сувенірної продукції із логотипом приймаючого міста. Але ця продукція не продається і розповсюджується виключно безкоштовно. Тож якщо вам намагаються продати таку продукцію – знайте – це незаконно", – наголосив Попель.

Він також зазначив, що найчастіше підробляється текстильна продукція (футболки, кепки).

Нині правоохоронні органи спільно з київською владою проводять рейди-перевірки щодо продажу нелегальної сувенірної продукції із символікою Євро-2012 у Києві.

Як відомо, раніше заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що київська влада має намір вжити жорстких заходів для припинення торгівлі у 1,5 км зоні біля НСК "Олімпійський" і у фан-зоні товарами, які становлять конкуренцію для продукції офіційних спонсорів Євро-2012.

Мережа гіпермаркетів "Епіцентр" належить чоловікові секретаря Київради Галини Гереги – Олександру.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ