У столичному зоопарку знайшли порушень на 5 мільйонів


Фахівці Державної фінансової інспекції у Києві виявили у КП "Київський зоопарк"  порушень фінансової дисципліни на загальну суму 4 мільйонів 941,36 тисячі гривень.

Це з'ясувалося у результаті ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства за період з 1 жовтня 2010 по 31 грудня 2011 року, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, порушуючи вимоги тендерного законодавства зоопарк закупив корм для тварин за завищеними цінами, що призвело до зайвих витрат коштів на суму понад 190 тисяч гривень.

Крім того, звіринець не перерахував до бюджету Києва частини чистого прибутку у розмірі 125,64 тисячі гривень за III квартал 2011 року.

Внаслідок  завищення підрядниками вартості виконаних ремонтних робіт, зоопарк зайво перерахував понад 104 тисячі гривень.

Порушуючи вимоги ведення бухгалтерського обліку звіринець не провів індексацію житлового фонду (житлові будинки), що призвело до заниження вартості основних засобів на 3 мільйони 483,69 тисяч гривень; завищив суму понесених витрат у розмірі 473,50 тисячі гривень за рахунок списання виготовленої проектної документації та завищено вартість основних засобів, запасів на загальну суму 418,12 тисячі гривень.

Водночас, Держфінінспекція направила матеріали до прокуратури Шевченківського району Києва для розгляду та прийняття відповідного рішення.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ