Мерія каратиме тих, хто торгує сувенірами Євро з-під поли, - Голубченко


Київська влада має намір вжити жорстких заходів для припинення торгівлі у 1,5 км зоні біля НСК "Олімпійський" і у фан-зоні товарами, які становлять конкуренцію для продукції офіційних спонсорів Євро-2012.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є серйозна проблема – на жаль, наші бізнесмени не розуміють, що, торгуючи в 1,5 км зоні і фан-зоні товарами, які є конкурентними для офіційних спонсорів УЄФА, вони підставляють Україну. І якщо нас оштрафує УЄФА, то це буде ганьба на весь світ", - зазначив Голубченко.

Зокрема, до таких товарів належать футболки, які становлять конкуренцію для продукції фірми Adidas, пиво, що конкурує з аналогічними напоями, виробленими групою Carlsberg.

За словами Голубченко, столична влада вжила дуже серйозних заходів для припинення такої діяльності, зокрема, створено спеціальну групу, до якої увійшли представники відповідних структур КМДА, правоохоронних органів.

"Я завчасно можу вибачитися перед тими, у кого кіоски сьогодні зникнуть Там, де була несанкціонована торгівля, всі кіоски будуть знесені", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, якими можуть бути санкції УЄФА, Голубченко нагадав, що УЄФА зобов'язався виділити Києву EUR 1 мільйон на облаштування фан-зони.

"З них 500 тисяч євро вони проплатили, а 500 тисяч євро мають перерахувати в серпні. Ось вам гроші, які ми можемо не отримати безпосередньо. Але ми не повинні допустити цього у жодному разі, тому заходи будуть дуже жорсткі", - наголосив він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ