Кличко хоче оскаржити "референдум Попова"


Фракція "Удар" Віталія Кличка у Київраді має намір оскаржити у суді проведення міського референдуму ініційованого головою КМДА Олександром Поповим.

"Відповідно до закону, рішення про призначення референдуму у столиці має прийняти Київська міська рада. Якщо таке рішення буде прийнято, - воно без сумніву буде оскаржено в суді", - йдеться в повідомленні.

За словами депутатів, столична влада приховує від них документи щодо проведення плебісциту.

"Галина Герега чи за власною ініціативою, чи під тиском, пішла на свідоме корупційне правопорушення, надавши депутатам неповну інформацію. Адже із 61 протоколу та свідоцтва про реєстрацію ініціативних груп, Київрада надала на запит лише перший та останній", йдеться в повідомленні прес-служби.

В "Ударі" переконані, що "міська влада всіляко намагається приховати документацію, оскільки зрозуміло, що підготовка "референдуму Попова" пройшла з численними порушеннями".

Так, зокрема під час зборів ініціативних груп не були дотримані вимоги профільного закону, кожна з груп не зібрала необхідної кількості підписів, а агітаційна кампанія на підтримку референдуму фінансується з невідомих джерел, що викликає обурення простих киян.

"Закон чітко регламентує, що кожна з ініціативних груп має зібрати підписи 10% киян, які мають право брати участь у референдумі. На сьогодні це 216,1 тисяч підписів. Проте, 334 тисячі підписів збирала 61 ініціативна група, що вже є підставою для відмови у врахуванні цих підписів. Більшість зборів ініціативних груп проходили із значними порушеннями, що зафіксовано на відео", - зазначили в "Ударі".

Депутати нагадали, що відповідно до закону фальсифікація документів з референдуму є кримінальним злочином, за який передбачено ув'язнення строком до трьох років.

"Складається ситуація, коли окремі міські чиновники, заплативши людям по 100-200 гривень, підводять цих людей "під статтю", - наголосили в "Ударі".

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ