Попов запевняє, що Гостинний двір аварійний



Кияни вирішили "обійняти" Гостинний двір, щоб захистити його. Фото Олени Білозерської

Гостинний двір на Подолі вкрай потребує реконструкції, крім того будинок розташований безпосередньо над тунелем метрополітену, що створює додаткову загрозу.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, коментуючи ситуацію навколо реконструкції цієї споруди.

"Я підтверджую, що цей об’єкт є аварійним, і наше завдання – зберегти його, аби він слугував ще багато років. Тому необхідно його реконструювати", - сказав чиновник.

Він запевнив, що проект реконструкції передбачає "цілковите збереження архітектури будинку і його історичного призначення, адже Гостинний двір був збудований саме як торговий центр".

"Я вважаю, що наше місто повинне бути красивим і без реконструкції об’єктів, які формують його архітектуру, – цього просто не можливо досягти. Наша громада повинна об’єднатися задля розвитку Києва", – наголосив Попов.

Як відомо, орендар Гостинного двору запевняє, що реконструкція двору – чи не єдина можливість зберегти споруду від руйнації.

Водночас столичні активісти переконані, що будівля потребує лише реставрації, а реконструкцію  Вигадали лише для того, щоб перетворити Гостинній двір на бутики з підземним паркінгом.

Нині активісти прибрали внутрішнє подвір'я Двору і організували там "Гостинну республіку", де щоденно проводять різноманітні культурні заходи.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ