У музеї Пирогів відсвяткують День різьбяра


23 та 24 червня у Національному музеї архітектури та побуту Пирогів відзначать День різьбяра  та майстра плетіння.

Як повідомляє сайт музею, на святі широко будуть представлені плетені з лози меблі та корзини, солом’яні брилі та прикраси, браслети і ґердани з бісеру, а також дерев’яний посуд, ложки, форми для випічки, кухонні дошки, шкатулки та мініатюрна дерев’яна скульптура.

Також для дітей мами зможуть придбати екологічно чисті традиційні народні дерев’яні іграшки: свищики, деркачі, коники-каталки, ляльки-мотанки та ін.

На майстер-класах гості музею матимуть можливість познайомляться з різноманітними техніками художнього різьблення та давніми ремеслами плетіння із лози, рогози, соломки, листя кукурудзи, бісеру, а також зможуть своїми руками виготовити для себе оригінальні сувеніри.

Любителі потанцювати зможуть взяти участь у майстер-класах з народних танців та гри на українських народних інструментах.

"На святі перед гостями виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України", обіцяють організатори.

Початок свята о 10.00. Вартість квитків для дорослих – 30 гривень, для школярів віком від 10 до 17 років, студентів вузів денної форми навчання та пенсіонерів – 15 гривень, для дошкільнят та школярів до 10 років – 5 гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ