Томенко хоче знати, хто дав Попову гроші на "лохотрон"


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що необхідно з’ясувати хто вкладає десятки мільйонів гривень у кампанію так званого народного київського референдуму.

Про це він сказав під час брифінгу у парламенті 19 червня, повідомляє прес-служба віце-спікера.

"Проект референдуму – це масштабний проект, який коштує порядку кількох десятків мільйонів гривень, і виникає логічне запитання: хто платить за всі ці сітілайти, поліграфічну продукцію, рекламу на телебаченні та радіо, численні матеріали у друкованих ЗМІ, а також за роботу агітаторів, молоді, яка збирає підписи тощо", - сказав Томенко.

На думку політика, складається враження, що влада придумала референдум для того, щоби аргументовано довести, що "Олександр Попов – це не друг Черновецького і його команди, а вся молода команда, яка погоджена Партією регіонів і йде у Верховну Раду від міста Києва, – це не ті корупціонери, про яких заявляв Попов, а ті чиновники, які працюють разом з ним, – це не колишня команда Черновецького".

Щодо змісту запитань, які виносяться на референдум, то, за словами Томенка, більшість з них можна вирішити без проведення такого фінансово затратного дійства.

"Я тут не аналізую детально зміст запитань. Вони виглядають смішно, бо люди прекрасно розуміють, що вкласти кілька десятків мільйонів гривень, щоби запитати: чи хочете ви, щоб у вас були більші пенсії, а у вчителів – більші зарплати – це знущання. Краще зараз створіть нормальні умови для життя, а не на референдум виносьте такі питання", - наголосив віце-спікер.

"Це зневага для Києва, дискредитація самої ідеї референдуму і використання адмінресурсу для підготовки до виборів. Для нас як для опозиції надзвичайно важливо, щоб державні службовці у місті Києві виконували свої зобов’язання, а не займалися отаким "лохотроном", - додав Томенко.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ