Кияни вимагають відставки уряду і розпуску Київради. ВІДЕО


19 червня о 10 ранку у Маріїнському парку біля стін Верховної Ради зібралися представники територіальних громад на третє Всеукраїнське "Київське віче".

Зо три десятки людей прийшли з барабанами та табличками, на яких написано: "Депутат, голосуй особисто", "Олександре Попов, вас звільнено", "Не дозволимо знищення своєї країни", "Банду – геть!", "Свободу не віддамо", "Київська громада за Магдебурзьке право" тощо.

За словами організаторів, "Київ і Україну захопила орда загарбників, невігласів та варварів. Вони вважають не лише столицю, а й усю державу своєю вотчиною і наділили себе правом феодалів та рабовласників, тож громада зобов’язана повернути владу народові, й викинути на смітник історії панування чиновницько-олігархічної мафії".

Серед вимог учасників віча – негайна відставка діючого Уряду, негайне звільнення українських політв’язнів, зняття з розгляду Верховної Ради законопроекту про мову як такого, що порушує Конституцію та роз’єднує українську націю; негайне введення кримінальної відповідальності за голосування чужими картками; негайний розпуск Київради як органу, який діє всупереч інтересам київської громади; негайне звільнення голови Київської адміністрації Олександра Попова та інші.

Акція проходила без партійної символіки та прапорів.

Відео Skrypin Production, для УП

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ