Джинса Попова коштує киянам 2 мільйони на рік?



Фото з сайту КМДА

За допомогою відвертої джинси Олександр Попов хоче встановити повний контроль над столицею. Киянам це обходиться у 2 мільйони гривень щорічно, пише "Телекритика".

Олександр Попов – єдиний, хто бореться за крісло мера Києва, в якому він насправді й сидить останні два роки, однак головна його проблема – він провладний кандидат.

Тобто Попов –  ставленик Партії регіонів та Віктора Януковича, які користуються не надто сильною підтримкою киян. У 2010-му Янукович здобув лише 25% голосів мешканців столиці. Ще меншою було підтримка очолюваної ним Партії регіонів на парламентських виборах 2007 року: в Києві регіонали здобули лише 15%.

Проте Попов намагається не асоціюватися з політикою. Він обрав інший шлях позиціонування – господарник.

Його образ, технологи Партії регіонів ліплять з образу Олександра Омельченка: Попов точно повторює все, що раніше робив Омельченко – відкриває нові станції метро, закінчує будівництво розв’язки на Московській площі та розширення Жулянського шляхопроводу на Окружній, запускає в дію міську електричку...

Усе це висвітлюється у комунальних ЗМІ, причому коштом самих киян.

"Та значно цікавіше питання – звідки в Попова гроші на дорогу джинсу про себе у комерційних газетах "Факти", "Сегодня" та "Комсомольская правда в Украине"? Там кандидат у мери з регулярністю, якій можна позаздрити, так само "садить дерева, обіцяє киянам врядування, ощасливлює багатодітні родини" і взагалі грає роль "хлопчика Помагая", пише "Телекритика".

Як показав моніторинг ІМІ, у цих газетах під виглядом "точки зору" можна розміщувати практично ідентичні "статті" під вигаданими прізвищами "кореспондентів". Насправді ж це прес-релізи КМДА, які описують чи не кожен "чих" свого начальника.

В адміністрації відхрестилися від факту розсилання джинси, запевняючи, що КМДА не має відношення до розміщення цих матеріалів. Сам же Попов в інтерв’ю для "Української правди" послався на існування статті витрат КМДА "Про висвітлення діяльності КМДА", однак не зміг пояснити, звідки в "Комсомольській правді" взялося інтерв’ю з Поповим від 3 грудня 2011 року за підписом Ірини Ковальової, особу якої в редакції не могли підтвердити.

Останнім часом кандидат Попов має нову тему для джинси – київський референдум. Там він пропонує киянам визначитися, чи потрібна матеріальна допомога пенсіонерам та бюджетникам, чи воліють кияни мати муніципальну міліцію і чи підтримують новий генплан.  

За матеріалами "Телекритики"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ