У Києві зібрали достатню кількість підписів за референдум Попова


У Києві таки відбудеться перший міський референдум.

18 червня 334 тисячі підписів на підтримку ініціативи голови КМДА Олександра Попова про проведення референдуму принесли до Київради.

Як повідомляє прес-служба КМДА, за 30 днів "за" проведення референдуму висловилися 16% киян, що на 114 тисяч осіб більше, аніж вимагає законодавство.

Як відомо, 10 квітня за ініціативи Попова відбулися перші збори з питань проведення Першого київського референдуму.

Учасники зборів одноголосно схвалили пропозицію провести референдум з трьох питань: виплату бюджетникам та малозабезпеченим 20% надбавки, створення муніципальної міліції та затвердження Генплану Києва.

 У місті розгорнули широку кампанію за проведення референдуму. Десятки зірок естради та відомих людей з тисяч бігбордів і лайтбоксів закликали киян підтримати референдум Попова.

Також по всьому місті було встановлено сотні наметів, де збирали підписи та роздавали кольорові буклети про ерфеерендум.

Раніше Попов заявляв, що референдум ініціювали самі кияни, кампанію за участю зірок на вулицях і телебаченні, а також друк інформаційних буклетів вони проводять власним коштом і з власної ініціативи. Однак згодом у коментарі ТСН чиновник сказав, що все це робиться за кошти бюджету.

Попов а також заступник голови ЦВК Андрій Магера переконані, що референдум доцільно провести разом з виборами до ВР 28 жовтня.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ