Туалет на Володимирській гірці перетворять на музей?


Замість туалету на Володимирській гірці хочуть звести Багатофункціональний культурний центр "Музей художника Марчука" з апартаментами. Загальна площа приміщень новобудови, згідно з проектом, сягатиме 2550 кв. м, під музей готові виділити 450 кв. м.
Про це повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

За її словами, відповідне клопотання ТОВа "САС" щодо надання їм в оренду на 15 років земельної ділянки площею 0,09 га за адресою: вул. Трьохсвятительська, 4-д розглянула комісія Київради з питань земельних відносин.

"Нині ділянка, на якій хочуть звести нібито Музей Марчука, забудована громадською вбиральнею, що не працює упродовж багатьох років. Як стало відомо, відповідна вбиральня 2009 року була продана приватним особам спочатку під реконструкцію тієї ж вбиральні, а згодом цільове призначення було змінене на будівництво ресторану", - сказала Меліхова.

Вона переконана, що забудовник лише спекулює ім’ям видатного художника, щоб "вкрасти земельну ділянку".

"Думаю, ні про який музей в даному випадку не йдеться, а ім’ям всесвітньовідомого художника намагаються прикрити захоплення землі, або чергову будівельну аферу", - сказала Меліхова. 

Депутат наголосила, що, на жаль, це не перший випадок, коли бізнесмени загарбують землю нібито під соціально важливі об’єкти, а потім будують на ній все що їм заманеться. Яскравим прикладом тому став так званий вертолітний майданчик на Парковій дорозі, який, не виключено, перетвориться в торгово-розважальний центр.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ