Референдум Попова може пройти разом з парламентськими виборами



Фото з сайту КМДА

Місцевий референдум у Києві може пройти одночасно з парламентськими виборами 28 жовтня.

Про це 18 червня заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дільничні комісії з виборів народних депутатів, безумовно, можуть одночасно виконувати функції й дільничних комісій із проведення місцевого референдуму", - заявив він.

За словами Магери, закон про вибори містить обмеження тільки на одночасне проведення парламентських і місцевих виборів, оскільки члени дільничних виборчих комісій з виборів у парламент за цим законом не можуть входити до складу дільничних комісій з місцевих виборів.

"Якщо мова йде про референдум, то такого обмеження закон про вибори народних депутатів не містить. А так обмежень немає, тому це (одночасне проведення референдуму з парламентськими виборами) начебто можливо", - розповів Магера.

Порядок формування міських і районних комісій з місцевого референдуму є "надзвичайно архаїчним", оскільки передбачає включення до їхнього складу, зокрема, представників трудових колективів, громадських організацій, громадян за місцем проживання.

Крім того, чиновник нагадав, що місцеві референдуми фінансуються тільки за рахунок коштів місцевих бюджетів, оскільки залучення для цих цілей коштів фізичних і юридичних осіб законом не передбачене.

Також, за словами Магери, у ЦВК немає офіційної інформації про підготовку місцевого референдуму в Києві.

"Насправді, місцева влада не зобов'язана подавати у ЦВК таку інформацію. Інформація, яка в нас є з цього питання, носить винятково формальний характер", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ