У мерії кажуть, що лише 4 університети здали гуртожитки фанам Євро



Фото lp.edu.ua

Лише чотири столичні ВНЗ здавали гуртожитки як хостели до Євро-2012.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Головному управлінні комунального господарства.

Згідно з відповіддю на запит, компанія "Гамалія" уклала угоди на розміщення уболівальників з 24 вищими навчальними закладами загальною кількістю 12,5 тисячі місць.

Однак через зниження попиту уболівальників, кількість ліжкомісць була зменшена до 2,5 тисячі у 15 гуртожитках. Там же наголосили, що тарифи за проживання встановлювали самі ВНЗ.

Свої послуги надавали університет Шевченка, Європейський університет, Нацакадемія держаного управління при президентові та держзаклад післядипломної освіти "Центр підвищення кваліфікації працівників та спеціалістів промисловості".

"Українська правда. Київ" звернулася з відповідними запитами до керівництва навчальних закладів, однак відповіді отримала лише від двох.

Як з'ясувалося, Європейський університет здав як готельні номери 70 місць у гуртожитку, вартістю від 25 до 60 євро (залежно від кількості проживаючих), а університет Шевченка задав під костел один гуртожиток та підготував про всяк випадок ще 6.

Університет Шевченка просив за ніч у гуртожитку 70 євро? 

"На даний час вболівальниками заброньовані місця в одному гуртожитку № 5.  Для тих, хто приїде додатково на чвертьфінал і фінал, підготовлені ще 6 гуртожитків. Станом на 4 червня заброньовано біля 1000 ліжко-днів", йдеться у відповіді на запит.

Однак, в університеті Шевченка спростували сказане в мерії, і наголосили, що тарифи для вболівальників встановлював туроператор – компанія "Гамалія".

"Надходження будуть зараховані до спеціального фонду бюджету університету і використані у відповідності до діючих нормативних документів на покращення житлово-побутових умов в гуртожитках  студентського містечка університету", відзначили у ВНЗ, не вказавши, однак, у скільки туристу обійдеться ніч в гуртожитку.  

В обох університетах також спростували заяви, що  заради уболівальників довелося виселяти заради туристів.

А в Могилянці хотіли від 43 до 64 євро за ніч  

"Примусового виселення не проводилося. Студентський парламент університету неодноразово спростовував таку інформацію. Звільнення кімнат випускниками відбувалося у повній відповідності до Положення про студентські гуртожитки. Інформація про терміни звільнення була оприлюднена ще у квітні 2012 року", відзначили в університеті Шевченка.  

Як повідомлялося раніше, студенти київських гуртожитків, де під час Євро-2012 проживатимуть іноземні футбольні фанати, заявляли, що їх зобов’язали за власний рахунок створити належні умови для "гостей". До всього через єврофанів і майбутні прибутки студентів змусили виселитися з гуртожитків раніше.

На такі дії з боку керівництва скаржилися студенти університету Драгоманова, Національного університету Шевченка, НаУКМА тощо.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ