Попов зізнався, що готується до виборів коштом киян



Голова КМДА Олександр Попов заявляє, що київський референдум, який незабаром планують провести у місці, фінансуватиметься з міського бюджету.

Про це він заявив у коментарі ТСН.

"Ми не рахували поки що суми. Тобто це не якісь там десятки сотні мільйонів. Це місцевий референдум і це будуть кошти міста", - сказав Попов.

Як відомо, на референдумі влада планує порадитися з киянами стосовно збільшення соціальних виплат на 20%, створення муніципальної міліції і принципів забудови міста.

Обіцянка збільшити пенсії уже зробила найактивнішими прихильниками референдуму всемогутніх київських бабусь.

Хоча фахівці зазначають: найцікавішим у доплатах є те, що така матеріальна допомога киянам надається і сьогодні, тож керівник столиці нічим не ризикує, а лише пропонує закріпити дійсний стан справ через референдум.

Вигода подвійна: підтримка генплану і виборчі бали.

"Це – один з елементів розвитку іміджу Попова на мерську кампанію. Це є якраз референдум", - переконаний політолог Анатолій Луценко.

Як відомо, раніше у відповіді на запит "Української правди. Київ" Попов запевняв, що жодного стосунку до референдуму не має. Мовляв, його організували самі кияни і самі ж оплатили всю кампанію з сотнями бігбордів та тисячами буклетів.

Ось таку відповідь Українська правда. Київ отримала трохи більше 3 тижні тому.

Так само, за словами Попова, кияни добровільно та безкоштовно стоять у наметах з ранку до ночі, розповідаючи про референдум.

Щоправда, студенти з числа тих, хто чергують у наметах розповідали, що працюють за гроші, більше того, за їх словами, вони отримали спецбланки, куди записують прізвище тих, хто не підтримає Попова на майбутніх виборах.

P.S. 18 червня по обіді КМДА повідомила, що "на підтримку ініціативи Олександра Попова про проведення міського плебісциту впродовж 30 днів зібрали 334 тисячі підписів". Таким чином за проведння референдуму висловилися 16% киян (згідно з законом, потрібно 10% голосів від загальної кількості зареєстрованих мешканців), а отже референдум відбудеться.  

Відео ТСН

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ