Працювати "живою довідкою", або Як живеться волонтерам Євро? ВІДЕО



Добровольцям на Євро-2012 належить чергувати до від'їзду останнього фаната, навіть якщо це станеться після офіційного завершення турніру.

Їм заборонено, пити палити, говорити по мобільному, а посмішка має бути "постійною", як робоча форма, йдеться в сюжеті ТСН-Тиждень.

Список того, що заборонено, великий, так само, як і список того, у чому вони мають допомогти єврофанам.

 

Окрім цілоденного чергування та роботи "живою довідкою", волонтери допомагають фанам сфотографуватися на фоні пам'яток, підказують дорогу до фан-зони, музеїв, магазинів та змушені відповідати на всі, навіть найнесподіваніші питання. Трапляється навіть, що гості цікавляться, де можна знайти дівчат на ніч. А буває, що напиваються до такого стану, що й двох слів зв'язати не можуть, але волонтери все одно мусять їм допомагати.

Бути гостинним і з п'яними і з агресивними – спецзавдання добровольця. Відбиватися їх не вчили, а ось тікати з натовпу повинен вміти кожен справжній волонтер.

"Потрібно підібратися до стіни, потрібно згрупуватися, по мірі можливості допомогти дітям, пригорнути до себе і ближче до стіни акуратно вийти", - розповів про тактичні премудрості навчання волонтер Сергій Москаленко.

І попри ці труднощі нестачі в людях немає: на кожне місто доводиться по кілька тисяч добровольців. На місце одного дезертира на "лаві запасних" чекають з десяток охочих.

 

Винагорода за виснажливу люб'язність скромна: проплачений мобільний зв'язок і проїзний.

Утім, наші волонтери причиною номер один називають не можливість похвалитися, що ти був добровольцем, проїзний квиток чи зараховану літню практику, а нові знайомства і шанс поспілкуватись з європейцями, не виїжджаючи з рідної країни.

Фото the-village.ru

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ