Міліція каже, що штрафуватиме всіх, хто мочиться в кущі


Столичні правоохоронці заявляють, що заява голови КМДА Олександра Попова, що іноземців не штрафуватимуть за справляння нужди у непередбачених місцях, не відповідає дійсності.

"Керівництво столичної міліції займає принципову позицію щодо дотримання норм суспільної моралі та підтримання належного порядку у громадських місцях столиці всіма громадянами, без розрізнення за ознакою громадянства чи будь-якою іншою ознакою", повідомили у прес-службі міліції.

Правоохоронці пояснили, що з точки зору українського законодавства, "справляння нужди у непередбачених місцях" кваліфікується як дрібне хуліганство.

Таке правопорушення карається штрафом від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправними роботами на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративним арештом на строк до п'ятнадцяти діб.

Столична міліція звертається до киян та гостей столиці України з проханням не порушувати громадський порядок, поважати одне одного та не псувати собі настрій під час великого футбольного свята.

Як відомо, раніше голова КМДА Олександр Попов заявив, що іноземних вболівальників,я кі справляють нужду у кущі, не штрафуватимуть. Він також додав, що після кожного дня перебування фанів у столиці, вулиці миють зі спецзасобами.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ